Обіцяне Генконсульство України у Вроцлаві: коли ж відкриття?

Обіцяне Генконсульство України у Вроцлаві: коли ж відкриття?

Генеральне консульство України у Вроцлаві по вул. Нанкера, 7 вже не відкриється у цьому році!

Відкриття установи до кінця 2021 фактично неможливе. Дрібні ремонтні роботи ще досі продовжуються. Немає умов для обслуговування осіб та роботи з комп’ютерною технікою. На сьогодні відкриття консульства за таких обставин не раціональне, воно не сприятиме якості надання послуг.

Конкретна дата відкриття так і не встановлена. Генконсул України у Вроцлаві, Юрій Токар, не готовий спрогнозувати, коли двері дипломатичної установи відкриються для перших клієнтів. Через незавершений до кінця ремонт, термін пересувається вже на 2022 рік. В планах було відкриття на 4 січня, але при умові, що завершальні ремонтні роботи мали б фінішувати ще вчора. Але, на жаль, вони ще тривають.

За цей час майже завершена розробка веб сторінки Генконсульства. Розділи сайту заповненні інформацією по консульським питанням, оформленню закордонного паспорта України, тимчасовому та постійному консульському обліку тощо.

Відкриття планується у 2 етапи: спочатку запуск веб-сторінки в січні 2022, а далі повноцінна робота, тобто відкриття самої установи, має відбутися вже на початку лютого.

Нагадаємо, Генеральне консульство України у Вроцлаві обслуговуватиме 4 воєводства:
1) Великопольське (м. Познань);
2) Любуське (м. Зелена Гура);
3) Нижньосілезьке (м. Вроцлав);
4) Опольське (м. Ополе).