ПДР в Італії: зміни та нововведення

ПДР в Італії: зміни та нововведення

Оновлення в правилах дорожнього руху стосуються, перш за все, водіїв-початківців та мають на меті зменшити кількість нещасних випадків на дорозі. А низка встановлених заборон буде спонукати усіх водіїв бути більш обережними за кермом.

Щодо новачків, то термін дії посвідчення водія-початківця (foglio rosa) продовжили до дванадцяти місяців (раніше його термін складав шість місяців). У цей період практичний екзамен (водіння) на постійне посвідчення водія можна здавати три рази, замість двох, як це було раніше.

Ще для водіїв-початківців передбачені більші штрафи. Наприклад, адміністративне покарання за водіння без інструктора складає від 430 до 1731 € та передбачений арешт автомобіля терміном на 3 місяці.

Щодо нововведень у ПДР, то в Італії було ще раніше заборонено користуватися мобільним телефоном під час водіння. Однак, багато водіїв використовували інші ґаджети у процесі керування автомобілем. Через що водії відволікалися та втрачали уважність на дорозі. Тому в країні було вирішено офіційно заборонити користуватися будь-якими ґаджетами за кермом: смартгодинниками, ноутбуками, планшетами тощо.

Наступна заборона стосується паркування у тих місцях, які призначені для зарядки електромобіля. Навіть самим електромобілям не дозволено паркуватися у такому місці, якщо вони не підключені до зарядного пристрою.

Ще одне очевидне правило, яке стало офіційним – це заборона перевозити на мотоциклах та мопедах пасажирів без захисних шоломів.

Також в Італії пообіцяли посилено штрафувати тих водіїв та пасажирів, які засмічують узбіччя доріг та смітять на стоянках.

У зв'язку із забороною сексистської реклами, не можна клеїти на авто стереотипні зображення із дискримінаційним змістом.

Крім того, місцеві адміністрації щороку будуть публікувати звіти про те, на що було витрачено гроші, отримані від штрафів за перевищення швидкості, зафіксованих автовелоксом.