Нові зміни карантинних правил у Польщі

Нові зміни карантинних правил у Польщі

Час ізоляції скоротять до семи днів, а в аптеках будуть робити безкоштовні антигенні тести.

Про зміни, які готується запровадити польський уряд, заявив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький. Згідно з ними, якщо в особи буде позитивний результат тесту на COVID-19, то її ізоляція триватиме не 10, а 7 днів. Так, зокрема, є у Німеччині, Франції ,Бельгії, Італії та Греції. Ці ж люди отримають право протягом 48 годин, з моменту отримання результату, на обстеження лікарями-терапевтами. В тому числі, й у себе вдома.

До того ж, з 27 січня у аптеках Польщі можна буде зробити безкоштовний антигенний тест. Для цього треба заповнити відповідний формуляр. Проте, не всі аптеки країни робитимуть тести, адже у них має бути спеціальне приміщення.

В цей же час, у країні готують додаткові ковід-ліжка. А також роблять усе можливе, щоб інші медичні послуги, які не пов’язані з коронавірусом, не були заблокованими.

До слова, у Польщі триває п’ята хвиля пандемії. Міністр здоров’я країни Адам Недзельський прогнозує, що щодня тут буде 60-70 тисяч нових інфікованих коронавірусом. Найбільш песимістичний сценарій – це 140 тисяч нових хворих на день. Міністр вважає, що пік захворюваності припаде на середину або кінець лютого.