Чи збільшиться мінімальна заробітна плата у Польщі з нового року?

Чи збільшиться мінімальна заробітна плата у Польщі з нового року?

Макроекономісти зазначили, що у 2022 році працівники в Польщі повинні отримувати від 3 тис. злотих в місяць (19,6 злотого за годину). Уряд Польщі вже видав розпорядження стосовно рівня мінімальної зарплати на 1 січня 2022 року. За видачу цього документа відповідальне Міністерство розвитку, праці й технологій.

Як і планували раніше (ще до початку пандемії), мінімальна погодинна оплата праці в новому році становитиме 19,6 злотого брутто (приблизно 127 українських гривень або біля 4,70 долара США або майже 4,20 євро за теперішнім курсом польського Нацбанку), а місячна зарплата – 3010 злотих брутто (19488,22 грн або 721,15 $ або 643,43 €). Отож, мінімальна заробітна плата має зрости на 200 злотих або на 7,1%, у порівнянні з 2021 роком!

Щодо розміру заробітної плати в нетто, то, якщо в Польщі приймуть податкові рішення Polskiego Ładu, вона становитиме 2363,56 злотого на руки («чистими»). Якщо ж податкова система не зміниться – 2209,56 злотого нетто. Програма Polski Ład має на меті забезпечити осіб з низькими доходами більшою заробітною платою (наприклад, вчителі, продавці магазинів). 

Зауважимо, що ті, хто заробляє в Польщі найменше, після підвищення “мінімалки” отримуватимуть на руки на 147,89 злотих більше. За підрахунками Ради Міністрів, це близько 2,4 млн поляків. Для цієї групи працівників така ситуація й справді буде вигідною. Проте, підвищення рівня мінімальної заробітної плати та погодинної ставки потягне за собою й подорожчання деяких обов’язкових платежів у Польщі (компенсаційні виплати, винагорода за простої та надбавка за нічну роботу). Це вдарить по кишені, зокрема, підприємців-початківців, а саме: на суму страхових виплат (це стосується осіб, які започаткували власну справу у 2019-2020 рр., так званий “малий ZUS”).

Щорічне підвищення мінімальної заробітної плати, на думку деяких економістів, може негативно вплинути на ринок праці в Польщі, але з іншого боку, її зростання захищає працівників на місцевих ринках, де часто є лише один великий роботодавець.