Чи варто везти контрабанду?

Чи варто везти контрабанду?

Нещодавно працівники Закарпатської митниці зловили двох чоловіків, які незаконно перевозили товари з Європи на територію України. Обоє порушників є громадянами України. Незаконні товари ховали, аби не платити додаткові податки.

46-річний чоловік повертався з Італії на автобусі і під час проходження митного контролю задекларував лише кілька вживаних речей. Коли ж інспектори провели ретельний огляд авто, то виявили товари, які не були задекларованими. Це були брендові речі, а саме: чотири пари взуття Nando Muzi та 9 штук жіночих курток і пальт від TWINSET і MARELLA. Загальна вартість цих речей склала понад 160 тисяч гривень. Це набагато більше, ніж дозволено митним законодавством (500 євро для ввезення товару на одну особу без оподаткування), тому речі були конфісковані.

Іншу спробу провезти контрабанду на територію України зробив 30-річний чернівчанин. Він теж їхав з Італії на мікроавтобусі і в нього було виявлено 120 банок із трюфельним соусом Pitanium, вартістю 48 тисяч гривень. Громадянам України можна ввозити харчові продукти на суму, яка не перевищує 200 євро на одну особу. Незадекларовані продукти теж було вилучено на склад митниці до рішення суду.

Для обох чоловіків склали протоколи про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. За їхні дії, окрім конфіскації товарів, передбачений штраф в розмірі 100% вартості незаконних речей!