“Авіаційний безвіз» України та авіакомпанія Wizz Air

“Авіаційний безвіз» України та авіакомпанія Wizz Air

Минулого тижня, а саме 12 жовтня у рамках саміту «Україна - ЄС», що проходив у Києві, було підписано між Україною та Євросоюзом угоду про спільний авіаційний простір (відому, як «відкрите небо»). «Така угода — це кінець цінових монополій на авіаційному ринку, це збільшення кількості маршрутів, це новий рівень захисту прав споживачів та нові можливості для розвитку туризму в Україні”, – виголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Саме він підписував угоду з української сторони, від ЄС - голова дипломатії Жозеп Боррель та посол Словенії в Україні Томаш Менцин. Експерти впевнені, що дана угода посилить конкуренцію на ринках, на яких до цього часу діють обмеження, а це означає, що авіакомпанії почнуть цінову війну, що призведе до здешевлення авіаквитків!

«Авіаційний безвіз» передбачає два етапи щодо лібералізації авіасполучень польотів між країнами ЄС і Україною:
І. Зняти всі обмеження для авіакомпаній України та ЄС на польоти між будь-якими містами України і ЄС.
ІІ. Авіакомпанії ЄС зможуть літати між містами України, тобто здійснювати внутрішні рейси. Українські авіакомпанії також зможуть здійснювати без обмежень перельоти між будь-якими аеропортами ЄС за умови, що початкова або кінцева точка маршруту – місто в Україні.

13 жовтня на пресконференції авіакомпанії Wizz Air у Києві, її представники повідомили про відкриття 26 нових рейсів з України! Нові напрямки будуть з Києва, Львова, Харкова та Одеси в декілька міст Франції, Іспанії, Швейцарії, Португалії, Нідерландів, Греції та Чехії. З 14 жовтня квитки на певні напрямки вже доступні для бронювання на офіційному сайті авіакомпанії та незабаром і у мобільному додатку. Не всі рейси відкриються відразу. Декілька запрацюють ближче до грудня, інші вже навесні 2022 року. На цей час в Україні знаходиться 4 літаки авіакомпанії Wizz Air: три у Києві та один у Львові. Перевізник планує розмістити ще 7 додаткових літаків (5 хочуть розташувати у Києві, а 2 у Львові). У планах авіакомпанії обслуговувати 117 напрямків з України у 22 країни світу.